Hvordan Opbevares Skåret Græskar? Hvordan Opbevarer Jeg Det I Køleskabet? Skrællet Og Hakket Græskar I Fryseren Og I Kælderen

Indholdsfortegnelse:

Video: Hvordan Opbevares Skåret Græskar? Hvordan Opbevarer Jeg Det I Køleskabet? Skrællet Og Hakket Græskar I Fryseren Og I Kælderen

Video: Hvordan Opbevares Skåret Græskar? Hvordan Opbevarer Jeg Det I Køleskabet? Skrællet Og Hakket Græskar I Fryseren Og I Kælderen
Video: LAVER HALLOWEEN GRÆSKAR! 2024, Marts
Hvordan Opbevares Skåret Græskar? Hvordan Opbevarer Jeg Det I Køleskabet? Skrællet Og Hakket Græskar I Fryseren Og I Kælderen
Hvordan Opbevares Skåret Græskar? Hvordan Opbevarer Jeg Det I Køleskabet? Skrællet Og Hakket Græskar I Fryseren Og I Kælderen
Anonim

Græskaret modnes i det tidlige efterår, derfor er det tilladt endelig at få den smag, der er forbundet med dets frugter. Det skal være saftigt og sødt, uden fejl. Gartneren eller sommerboeren bestemmer endelig, om frugterne er klar til at blive høstet. Men da det er muligt at få hundredvis af kilo frugt fra hundrede kvadratmeter, skal de opbevares til foråret.

Billede
Billede
Billede
Billede

Uddannelse

Græskaret høstes i klart og solrigt vejr. Når regntiden nærmer sig, anbefales det ikke at udsætte høsten . Når vejret truer med frost om morgenen, skal du heller ikke udsætte høsten, for ellers kan høsten gå tabt: frugterne tolererer ikke frysning. Hvis det af en eller anden grund ikke var muligt at samle alt græskar, og nogle frugter fortsætter med at modnes, skal du bruge polyethylen - det vil beskytte frugterne mod kold vind og mulig regn.

Høst af frugt i regnen bør ledsages af deres beskyttelse mod yderligere nedbør . Tør dem grundigt. Hele al fugt vil fordampe fra skræl- og overfladelagene på cirka en halv måned. Græskaret bør ikke være tæt på hinanden - til luftning anbefales det at holde mindst et par centimeter mellem frugterne. Modning bestemmes af døvheden ved at banke på overfladen af frugten - dette indikerer hærdning af skrællen. Stilken skal tørre helt.

Hvis hverken den ene eller de andre betingelser er opfyldt, er det umuligt at fjerne umodne frugter fra haven - de vil ikke være velsmagende nok, og de vil ikke lyve i lang tid. Stilkene bør ikke fjernes fra frugten, ellers kan græskarret rådne for tidligt, fordi man efter at have flået benet åbner vejen for skimmelsvamp og mikrober, som meget hurtigt udvikler sig i frugtkødet . Græskar overføres ved at gribe dem fra siden, og ikke tage ved stilken, det vil simpelthen gå i stykker.

Hvis alle ovennævnte betingelser er opfyldt, bevares nogle af de bedste frugter indtil april - du giver dig selv græskarforsyninger til hele vinteren.

Billede
Billede

De nødvendige betingelser

Standard opbevaringstemperatur er ikke højere end +28. Det er tilladt at opbevare græskarret i kælderen ved flere varmegrader. Hvis der er meget høst, anbefales det at udstyre stativer i kælderen på forhånd: du kan ikke holde frugterne stablet oven på hinanden i lang tid.

Undersøg græskaret omhyggeligt, før det opbevares. De skal være friske og tørre (på overfladen) uden tegn på skimmelsvamp eller råd. Hvis dette stadig sker, skal du skære den beskadigede frugt, og at det ikke havde tid til at blive overrasket over den patogene mikroflora, adskille og gemme sig i køleskabet eller fryseren. Udover tørhed og kølighed, så skimmelsvamp ikke angriber frugten, vil mørket tjene som forebyggelse. Græskar bør ikke opbevares i stærkt lys.

Billede
Billede

Vejene

Du kan gemme skåret og skrællet græskar, men i kort tid. For et køleskab er det ikke mere end 3 dage, for en fryser - afhængigt af den skabte frost (frost) - fra en uge til en måned. Bevarelse af ethvert produkt er baseret på Van't Hoff -princippet: Hvis du hæver produktets temperatur med 10 grader Celsius, accelereres ødelæggelsen cirka 2,25 gange.

Åndbar emballage kan forsinke skimmelsvamp og meldugskade på græskar.

I køleskabet

Skiver, stykker græskar, skrællet eller i det, kan opbevares i samme periode under visse betingelser. Hvis køleskabet afgiver temperaturen ikke plus 3-5, men +1 eller endda 0 (nogle modeller kan give minus 1-3), hæmmes udviklingen af skimmelsvamp og meldug, mikrobernes aktivitet kraftigt.

Et skåret græskar kan vare op til 10-12 dage, men ikke længere. Det skal være godt pakket i en beholder eller pose. Ellers vil lugt fra andre produkter, der er trængt ind i emballagen, ødelægge græskarens smag. Temperaturer over +5 er uacceptable til langtidsopbevaring i køleskabet.

Billede
Billede
Billede
Billede

I fryseren

Fryseren giver en temperatur på -15 og derunder. Ved -15 har det udskårne græskar en holdbarhed på op til 3 uger, men efter optøning ser det ikke helt frisk ud. Overeksponeret græskar er kun egnet til madlavning, for eksempel tærter, der er fyldt med andre grøntsager og urter . Hvis fryseren frit giver minus 25-30, så kan du gemme græskarret i 40-50 dage. Tøv ikke med at bruge et sådant frosset produkt. Græskaret opbevares også indpakket i plast eller cellofan.

Hvis frugten har fået store dimensioner og ikke passer i køleskabet eller fryseren, skæres den. Græskarbehandling udføres som følger:

  • En stor frugt, der vejer omkring 10-20 kg, skæres i 10 omtrent lige store dele.
  • Frugtkødet med frø fjernes. Du kan dog kun tage frøene ud.
  • Frugtstykker lægges sekventielt i mikrobølgeovnen og opbevares i 2 minutter. Dette gør det let at skrælle huden.
  • Hvad der er tilbage efter forarbejdning (elastisk saftig græskarfrø) pakkes i plastposer. Produktet er kølet eller frosset.

Det er muligt at gemme græskar i form af en revet eller hakket masse i en grøntsagsskærer. Generelt vil den ikke miste sin smag.

Billede
Billede

På altanen

Åbnet græskar bør ikke opbevares ved stuetemperatur. Selv når den er lukket, vil den rådne den næste dag, og efter tre dage begynder skimmelsvamp at spire, hvis sporer flyver i luften . Kun hele frugter kan opbevares på balkonen. Beskyt dem mod direkte sollys. Opbevaring af revet, hakket græskar ved stuetemperatur eller om sommeren på en åben balkon er ikke tilladt.

I kælderen

At holde et skåret græskar i kælderen, herunder om vinteren, er uacceptabelt. Selv det fuldstændige fravær af gnavere og insekter garanterer ikke dets sikkerhed. Sporer af skimmelsvamp og meldug, der flyver i luften, vil ødelægge det på 3-4 dage. Kun hele frugter opbevares i kælderen. Langsigtede sorter - hvad angår sikkerheden ved den høstede afgrøde - repræsenteres af følgende sorter.

  • "Mamontovaya";
  • "100 pund";
  • "Gribovskaya vinter";
  • "Mandel";
  • Zhdana;
  • "Dachnaya";
  • "Mozoleevskaya-15";;
  • "Kherson";
  • "Gymnospermer";
  • Polyanin;
  • "Fregne";
  • "Slavuta";
  • "Juno";
  • "Gilea";
  • "Busk orange".

Opbevaringstider for forskellige sorter kan variere markant. Frugten skal være stor og med en hård svær. Kødet af disse frugter er tættere, hvilket gør det svært at skære i stykker, før det lægges i køleskabet. Sådanne sorter opbevares ofte i kælderen - i et stykke.

Billede
Billede
Billede
Billede

I lejligheden

Levevilkår, for eksempel et spisekammer, et køkken, en stue, er de samme overalt. Selv når græskarret fryser på den åbne altan om vinteren, forbliver det meget længere end i varmen, de generelle forhold falder sammen med forholdene på loggiaen eller på gangen . Frugterne må ikke åbnes, ellers forbliver der kun råd fra det beskadigede (og afskårne) græskar om en uge.

Timing

De generelle vilkår for uåbnet græskar ved en temperatur på plus 6-28 er indtil nytår. Hvis nogle af de frugter, du ikke har spist, har holdt meget længere, så prøv at spise dem så hurtigt som muligt. Et åbent, skåret græskar, selv når det er dybt frosset (minus titalls grader), vil sandsynligvis ikke overleve i mere end to måneder. Prøv ikke at bringe produktet til en tilstand, hvor det vil være ubehageligt at spise.

Hvis det viste sig at være svært for dig at opbevare græskar i køleskabet eller fryseren (frugterne er store, og køleskabet er for lille), anbefales det at bevare eller tørre frugten eller købe et andet køleskab eller en fryser.

Anbefalede: